Joyfull Christmas to all our visitors in here :)

Oikein iloista Joulua blogivieraille :)

Meillä joulua vietettiin kerrankin täällä kotona ja sepäs aiheuttikin hieman enemmän touhuamista...kaikki muu normitouhu jäi vähemmälle..varsinkin tämä kaikenlainen tietokoneella touhuaminen. Joulukorttikuviakin otin vaan tämä läppäri ei oikein tahdo toimia mun kameran kanssa yksissä tuumin :/   Mutta josko kaivelis pikkuläppärin esiin ja sillä niitä kuvia siirtelis...katsotaan..

Razze ja Wanda ovat viettäneet joulua pienin herkuin sekä muutamin lahjoin. Leluja ei niille osteltu kun korit pursuavat entisistä lähes käyttämättömistä mutta erilaisia luita täytteineen ja ilman sitäkin enemmän. Kinkkua ja muutamaa laatikkoakin nautiskelivat.. toivottavasti ei perästä kuulu ;D

Aiemmassa päivityksessähän oli kuinka käymme aina aamuisin lenkillä. No se toteutuikin muutaman viikon ajan vaan nyt kun systeemit muuttuivat niin meitä näkeekin nyt sitten kylillä lenkillä aina iltaisin..jaa miksikö?  no miettikäähän tätä meidän metsäistä asuinympäristöä :D  en todellakaan lähde hippasille pimeällä noitten metsänelukoitten kanssa. Eihän ne meidän päälle käy mutta kyllä pikkutsäkäreitä tulee kun puskista, ihan vierestä, alkaa rytinää kuulua  :D

Hyvä esimerkki oli kun yks ilta mentiin pellonlaitaan pimeessä piipahtamaan. Wanda loikki metsään tutuilla jättiloikilla ja hups!  kappas kun oli rusakko (tms.) pöpelikös johon Wanda sitten törmäs. Wanda teki liki uukkarin ilmassa kun kesken ilmahypyn laskun olikin se jänö siinä alla. Jos wanda pelästy niin arvaatkaapas mites minä?  olin aivan varma et sydän pompsahti pois paikaltaan...oli se sellanen muljaus ja tsäkäri kropan läpi. Meni muuten kerrankin wandakin ulalle :D Razzekin katsoi hölmönä et mitä täh??!! Joten sen koommin ei pimeessä paljoa olla pihan nurkilla ulkoiltu. Nykyjään meihin sitten törmää kylillä iltalenkillä :) 

Osa teistä varmasti on huomannut kun aina kirjoittelen tänne kuinka Razze on taas dietillä. No, nyt ei todellakaan enää tarvii.. Vaihdoin alkusyksystä aiemman hyväksi todetun kuivamuonan toiseen merkkiin. Sain ison säkin erästä tunnettua/kehuttua ruokaa sopuhintaan kokeiluun. Nyt razze on suorastaan laiha ja jotenkin kuiva :O  Nyt ollaan toki enemmän kyllä lenkkeilty mutta vastaavasti se vapaana riekkuminen on huomattavasti vähentynyt (pihalla ei oleilla,ei oo enää kesä :D )   Noihan syö noin puolet neuta ja puolet kuivamuonaa. Neu on meiltä ajoittain loppu kun sen joudun nummelasta aina hakemaan eikä kerralla voi hirveetä määrää ostaa, ei vaan mahdu. Nyt sitten on ollut jo parin viikon ajan  se tilanne et neu on loppu. Tilalle olen ostanut kaupasta erilaisia lihavalmisteita (koirien) ja näyttää et ne on sit yhtä tyhjän kanssa, vaan ompahan kokeiltu nekin. Sillä aiemmalla ruoalla ei neu-lisä ollut tarpeen, mutta tän toisen ruoan kokeilun ajan neu oli näköjään todellä tärkee. Nyt koirat saavat palata viime kesäiseen ruokavalioon ja tarttee vaan seurata razzen massatilannetta tarkkaan ettei pullahda taas "isoksi pojaksi" :D   Huomasin siis tän razzen tilanteen vasta viime viikolla kun rapsuteltaessa alkoi tuntua luisevalta. Ja kun wandaa katselin niin taitaa sillä turkki kaivata tujumpaa ruokaa. Massaa neidillä on mutta siis turkki ehkä vähän kuivaa. Mutta niin tai näin ruokaremontti alkaa nyt :)

Mutta josko tässä olisi pääpiirteittäin meidän kuulumiset joten toivottelemme

Leppoisaa loppuvuotta!!

Kappas, meinas unohtua että tässä kotona olellessa tuli noita valiopäätöksiäkin :)

Wandastahan tuli Viron valio siellä Tarton näyttelyssä, vahvistus tuli muutama viikko sitten. No, sittenhän oli se tilanne että SKL:n uusien sääntöjen vuoksi wanda valioituu "pakosti" myös suomen valioksi. Olisin halunnut viedä wandan suomessa vielä avoimeen luokkaan hakemaan viimeistä sertiä ja valioitua näin suomen kehässä. Vaan asiaa messarissa tiedusteltuani oli vastaus että wandalla ei ole enää mitään asiaa avoimeen, se on uusien sääntöjen vuoksi jo FI MVA..eli seuraavaksi valioluokkaan. Tuo suomen valioarvo on nyt sitten myös kennelliiton vahvistama. Kaveri menee Minskiin keväällä ja lupas ottaa wandan paperit sekä sertilapun mukaansa jotta sais sen BY valion vahvistettua. Katsotaan miten niitten säännöt ovat taas muuttuneet...wandahan on silloisten sääntöjen mukaan nyt myös BY MVA jos siis säännöt edelleen samat kuin silloin kun me siellä kävimme. Nyt sitten vaan odotellaan miten käy :)

Wandan vahvistetut tittelit ovat siis EE&BY JMVA  FI&EE MVA     ..C.I.B. yhtä cacibia vajaa ja maaliskuun alussa tulee 1v ekasta täyteen joten ehkä sekin titteli vielä kesään mennessä on plakkarissa. Tosien sen saaminen kai edellyttää näyttelyihin lähtöä :D  elikkäs kalenteri esiin ja suunnitelmia tekemään!

 Sain kuin sainkin kuvan kikkailtua koneelle :) Eiliset joulunjuhlijat, pakollinen pönötys :D